Meer dan 20,000 onderdelen op voorraad voor Volkswagen Transporter, Caddy, Amarok en Caddy

Geschiedenis van ABC 

Als U wilt hebben we hier ook nog een stukje historie én over ABC én over het Busje.De letters ABC staan voor Algemene Bedrijfsauto Combinatie deze onderneming is in Rotterdam opgericht op 1 januari 1980 door de toen nog 2 jonge ondernemers. Teus van Dijk en Kees Geerrink.

Deze 3 letters waren destijds heel belangrijk want het lag en goed in het gehoor en je kwam ook vooraan in het telefoonboek wat toen nog volop in gebruikt was.

Affijn eind 1979 dus precies aan het begin van de crisis van de jaren 80 besloten zij om samen een autobedrijf op te zetten welke was gespecialiseerd in de in en verkoop en reparatie van uitsluitend bedrijfswagens van het merk Volkswagen en voorop stond dat de kwaliteit en de garantie op een hoog niveau moesten staan, dit om zich te kunnen onderscheiden in de toemalige markt.

Dit was ook precies de periode dat er andere auto fabrikanten met bestelwagens en bestelwagentjes van verschillende merken uit verschillende landen op de europese markt kwamen.

Want, eerst was er natuurlijk uitsluitend en alleen maar het beroemde VW-busje. Zie  ook geschiedenis VW Transporter

ABC oude pand

ABC 1980

De opkomst van juist die andere merken werd door de collega's van andere autobedrijven in die tijd als een gat in de markt gezien. Maar, juist niet voor deze 2 ondernemers want ABC specialiseerde zich tegen de toen heersende stroom in, juist uitsluitend en alleen in de enige echte en vertrouwde Volkswagen bus.

Deze specialisatie gaf ook juist extra kracht aan de jonge onderneming, want de magazijn voorraden konden door het voeren van één merk eenvoudig op peil worden gehouden, en de kennis van juist dat ene merk Volkswagen en het type auto was natuurlijk enorm.

Voor ABC alleen maar Volkswagens.

Door de kontakten van onze direktie bij grotere bedrijven in Nederland en ook door de velen kontakten in Duitsland maakte het bedrijf een snelle groei door. Maar, ook de grote exportlanden uit die tijd, zoals Libanon en Griekenland, hebben de basis gelegd voor de nu wel zeer solide onderneming.

 

ABC-Parts showroom 1987
Het huidige pand 1987

 

Showroom ABC Parts
Showroom 1997

In 1987 is ABC verhuisd naar de huidige lokatie aan de Gustoweg 83, precies op de grens van Rotterdam en Schiedam.

Er werden toen kort na elkaar 2 zéér goede monteurs uit de Volkswagen organisatie aangetrokken
en deze super monteurs hebben inmiddels alweer een nieuwe lichting bus fanaten opgeleid.
En ook deze monteurs hebben nu weer leerlingen.


Showroom 2007

Periode 1987- 2007
Export is dan nog maar een klein onderdeel van de totale aktiviteiten, de hoofdzaak ligt in deze periode op de In en Verkoop en het Totaal onderhoud van jonge tot zéér jonge VW Transporters van een hóge kwaliteit. En ook de verkoop van nieuwe VW bedrijfswagens met hoge kortingen neemt een steeds grotere vlucht.

En met de toch wel flinke voorraad van +/- 90 tot 100 stuks, waarvan er altijd minstens 40 in onze ruime showroom staan opgesteld, en de toenemende drukte in onze werkplaats voor het totaal onderhoud van de VW Bedrijfswagens hebben wij daar met ons ploegje van 7 man werk genoeg aan.

In april 2002 verkoopt Teus van Dijk na een samenwerking van ruim 22 jaar zijn aandelen aan Kees Geerrink welke laatst genoemde toen volledig eigenaar werd van de Algemene Bedrijfsauto Combinatie bv

Er word in deze periode ook nog een nieuwe bedrijfswagen verkoper aangenomen en de verkopen stijgen verder.

En toen kwam er weer een crisis.....

Periode 2008 - Heden

Vanaf het begin van deze crisis liepen de verkopen van de nieuwe en zeer jonge VW Transporters snel terug. Onze werkplaats daar in tegen mocht van de klanten steeds grotere en duurdere reparaties uitvoeren.

Waar eerst bij hogere reparatie rekeningen direct gekeken werd naar een nieuwe bedrijfswagen werd de aankoop nu uitgesteld. Want, zo dachten onze klanten "dan maar liever repareren".

Dus, zagen wij al snel een heel grote verschuiving in de bedrijfswagen markt.

Dat betekende voor ons dat wij steeds meer onderhoud aan de VW Bedrijfswagens gingen doen en ook de verkoop van de onderdelen liep gestaag op. Mede hierdoor zagen we ook weer nieuwe kansen en uitdagingen.

Dus, er moest een nieuw businessplan komen om ons bedrijf efficient en gezond te houden.

En wederom door ons uitgebreidde netwerk in de VW Bedrijfswagen branche is dat ons prima gelukt.

En zo ontstond www.ABC-Parts.nl

2017

Onze lichte en zeer hoge voormalige showroom is nu een ruim onderdelen magazijn en verder zijn er ook nog uitbreidings / nieuwbouw plannen op een naast ons pand gelegen bouwkavel.

 

Wij kopen nu nieuwe en bijna nieuwe VW bedrijfswagens welke in Duitsland weer worden gedemonteerd en vervolgens in Schiedam in onze magazijnen in onderdelen worden opgeslagen.

         

De door ons aangekochte VW Bedrijfsvoertuigen worden na aankoop in Duitsland naar een démontage afdeling getransporteerd waar de vaak nieuwe en bijna nieuwe voertuigen op een uiteraard heel professionele en zeer milieu vriendelijke manier weer volledig gecontroleerd en vakkundig worden gedemonteerd.

Daar worden ook de diverse onderdelen zorgvuldig verpakt, en in grote kartonnen dozen geladen om vervolgens per trailer naar Schiedam te worden getransporteerd. Waar wij de grote dozen weer uitpakken, controleren, fotograferen, nummeren, labelen en scannen om ze dan klaar te maken voor de opslag in onze magazijnen waar deze groene A1 kwaliteits parts dan liggen te wachten op hun nieuwe eind bestemming.

Inmiddels kunnen we rustig zeggen dat we bij ABC-Parts de grootste voorraad licht gebruikte
en zelfs ongebruikte VW Bedrijfswagen onderdelen op stock hebben.

Onze voormalige showroom is nu magazijn en ook de voormalige magazijnen zijn nu volop in gebruik.

Verder is er een uitbreiding van ons magazijn gerealiseerd van maar liefst 5500 m3

Onze kwaliteits Parts komen van:

  • Nieuwe of bijna nieuwe gedemonteerde VW Bedrijfswagens
  • We spreken hier dus altijd over nieuwe of bijna nieuwe Onderdelen
  • Gedemonteerde originele VW Bedrijfswagen onderdelen.

(Let op: deze voertuigen zijn in géén geval betrokken geweest bij ongelukken en ongevallen en crash testen deze voertuigen worden uitsluitend door ons in onderdelen verkocht). Dus, U heeft top kwaliteit Groene A1 Parts.

VW Bedrijfswagen leveren we natuurlijk ook nog, maar nu alleen nog op bestelling of zoek opdracht.

En, wij hebben, en nemen, gelukkig óók nog steeds de tijd, om écht met onze klanten en relaties te praten en te luisteren en mede daardoor hebben wij een flinke trouwe klantenkring.

Het hart van de ABC medewerkers ligt nog net als aan het begin in 1980,

bij de Volkswagen bedrijfswagens en parts van zéér hoge kwaliteit.

ABC is een zelfstandig opererende onderneming met liefde voor de VW Bedrijfswagens.

Kijk ook eens bij Geschiedenis Transporter.

   

 

Let op!!!    

LET OP:   VRIJDAG ZIJN WIJ OM 12.00 UUR GESLOTEN.

Kan je het gezochte onderdeel niet snel genoeg vinden. Bel ons dan even.

Want, er staan altijd nog honderden niet uitgepakte, of nog niet gefotografeerde kwaliteits onderdelen in ons inname magazijn.

 

Deze parts staan dan op dit moment nog niet in ons systeem. Maar, deze zijn vaak al wel in Schiedam of ze zijn nog onderweg naar Schiedam.

En misschien zit daar nou precies bij wat je zoekt.

Dus, bel ons.

Bel: +31 10 426 33 33

Wij hebben een constant wisselende voorraad.

Of doe hier snel een:  

Aanvraag

 

BovenTerug